Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Ziele astea am vizitat blogul Laurei Aamache asa cum fac cand am pofta de ceva bun.Mi-a ramas in minte aluatul ei de pizza la tigaie(pizza-8-minute-la-tigaie) si l-am folosit ca sa fac niste turtite.Au iesit super super bune, ca de obicei tot ce fac dupa retetele Laurei iese perfect, e de incredere.Am transformat reteta din pizza in focaccia si toata lumea a papat cu drag!mai ales micutele mele! Multumesc Laura!
http://adamache-laura.blogspot.com/2009/03/pizza-8-minute-la-tigaie.html
Se prepara aluatul amestecand intai drojdia uscata cu zaharul si apa calduta in mijlocul fainii, incorporam si 2-3 linguri de ulei de masline cu aroma de salvie. Apoi framantam putin si cand aluatul prinde consistenta se adauga sarea. Se framanta bine si se face o bila mare , se acopera si se lasa 2 ore la dospit. Apoi din bila mare facem 5 bile mici si le intindem pe un tocator de lemn cu mana. Le intepam cu degetul si dupa ce am incins o tigaie de teflon antiaderenta cu capac (eu am folosit Doubletta) se aseaza cate una turtitele noastre. Se coace vreo 4 minute pe o parte, fara sa ungem cu nimic tigaia, apoi intoarcem si partea coapta o ungem cu bulion amestecat cu putin ulei de masline si apoi presaram cimbrul. Se pune capacul cald la loc si se coace inca 4 -5 minute. Ies minunate!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult